Käynnistä painonpudotus vauhdikkaasti loman jälkeen - Ruokapäiväkirja

Käynnistä painonpudotus vauhdikkaasti loman jälkeen

Image

Onko sinun vaikeaa kaivaa esiin motivaatio ja raahata luusi kuntokeskukseen neljän viikon loman ja (ehkä liiallisenkin) herkuttelun jälkeen? Et taatusti ole yksin. Liikunnan ja terveellisen ruokavalion löytämiseen on kuitenkin useita reittejä. Voit aloittaa siitä, mikä motivoi juuri sinua.

Kilpaile kavereiden kanssa

Jos sinulla on voimakas kilpailuvietti, saatat motivoitua siitä, että kilpailet kavereitasi vastaan. Jos ette pysty treenaamaan yhdessä, voitte käyttää treenisovellusta suoritusten kirjaamiseen. Joissakin treenisovelluksissa voi luoda kilpailuja, joilla on aloitus- ja lopetuspäivä. Kannustimeksi voitte sopia voittajalle terveellisen palkinnon.

Mukava yhdessäolo

Kaikki eivät syty yhteydenpidosta verkossa. Jos sinua motivoi ystävien tapaaminen, voit hyödyntää sitä liikunnan saamisessa ja ruokavalion ylläpitämisessä. Sovi ystäviesi kanssa viikoittainen juoksu- tai pyörälenkki, alkakaa harrastaa jotakin joukkuelajia yhdessä, perustakaa oma terveellisen ruoan kokkauskerho tai sopikaa retki luontoon mukana termospullollinen hyvää kahvia. Kaikki liikunta kuluttaa kaloreita.

Hanki tietoa

Aina ei ole helppoa tietää, mistä kannattaa aloittaa. Saatat siis tarvita tietoa kaloreista ja hiilihydraateista voidaksesi aloittaa painonpudotuksen. Jos sinulle on tärkeää noudattaa tarkkaa suunnitelmaa ja saada laskelmat täsmäämään, kokeile Ruokapäiväkirjaa. Se kertoo esimerkiksi, minkä verran kaloreja voit päivän aikana syödä. Kun syötät päiväkirjaan liikuntasuorituksesi, se vähentää automaattisesti niiden aikana kuluttamasi kalorit kalorilaskelmasta.

Kirjoittaja: Elisa Nadire Caeli

MIKÄ FOODDIARY ON?

Fooddiary.fi on henkilökohtainen painonhallintavälineesi. Sinä asetat itsellesi painotavoitteen, ja Fooddiary auttaa sinua pitämään kirjaa päivittäisestä energiansaannistasi. Sinä kirjaat Fooddiaryyn, mitä olet syönyt, ja ohjelma vertaa energiansaantiasi painotavoitteesi mukaiseen energiantarpeeseesi ja seuraa onko painokehityksesi tavoitteen mukainen. Sinä kirjaat vain syömisesi ja liikunnan!

AINA AJAN TASALLA!

Fooddiary päivittää energiatasetta sitä mukaa kun kirjaat, mitä olet syönyt. Kerrot vain ohjelmalle, mitä olet syönyt, ja se laskee kilokalorit puolestasi.